• June 13, 2024

GA AAN DE SLAG MET INTERVALTRAINING MET HOGE INTENSITEIT ► TOP 6 HIIT-VOORDELEN

Loopt u al enige tijd een constante afstand maar ziet u niet de gewenste fitnessresultaten? Merk je dat je trainingen overslaat omdat je ze gewoon niet in je schema kunt passen?

Het wordt tijd dat je High-Intensity Interval Training, of kortweg HIIT, probeert!

WAT IS HOGE INTENSITEIT INTERVAL TRAINING (HIIT)?
HIIT is een intervaltrainingsoefening die korte, zeer intensieve uitbarstingen van snelheid combineert met langzame herstelperiodes van milde activiteit of rust en helpt om je prestaties ongelooflijk te verbeteren. Een HIIT-workout duurt ongeveer tien tot 30 minuten en staat bekend als een zeer tijdbesparende manier van trainen.(1,2)

Door de intensiteit van uw training te variëren, profiteert u van de voordelen van zowel aerobe als anaerobe training. Na verloop van tijd kan HIIT je snelheid, kracht en uithoudingsvermogen helpen verbeteren.

WAT ZIJN DE 6 BESTE VOORDELEN VAN INTERVALTRAINING MET HOGE INTENSITEIT?
1. EXTRA VRIJE TIJD
Intervaltraining is de meest efficiënte vorm van cardio en kan veel sneller voordelen opleveren dan typische cardiotrainingen. Onderzoek toont aan dat 27 minuten HIIT, drie keer per week uitgevoerd, dezelfde aerobe en anaërobe resultaten oplevert als 60 minuten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *