• April 13, 2024

HOGE INTENSITEIT INTERVAL TRAINING (HIIT) OF DUURZAAMHEID TRAINING: WAT IS BETER VOOR JOU?

Oefening wordt over het algemeen opgesplitst in aerobe/duurtraining en kracht/krachtactiviteiten. Langeafstandslopen is een voorbeeld van aerobics/uithoudingsvermogen, terwijl intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) in de categorie kracht/kracht valt.

Zijn lange, continue duurlopen beter voor uw training, of moet u zich concentreren op trainingen met hoge intensiteit? Het antwoord hangt grotendeels af van je trainingsdoel, fitnessniveau en plezier.

WAT IS DUURZAAMHEIDSTRAINING?
Duurtraining wordt ook wel ‘langdurige training’ genoemd. Het wordt klassiek uitgevoerd met een relatief lage intensiteit gedurende een lange duur. Lange langzame afstandstraining is een soort duurtraining. Tijdens lange langzame afstandstraining houdt een persoon gedurende langere tijd een submaximale belasting aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *